Despre noi

Trimitem timiditatea la colț!

Misiunea noastră

Misiunea noastră

Misiunea noastră este de a educa fiecare elev că public speaking se învață, că timiditatea se învinge, că poți excela dând forță cuvântului tău pentru a-ți exprima unicitatea și a aduce valoare în această lume, încă de la vârste fragede.

Speak

Cine suntem

Demarată ca un proiect de pregătire a profesioniștilor din toate domeniile în public speaking, Public Speaking School a instruit peste 1.200 de absolvenți din România, Germania și Statele Unite ale Americii. În 2017 am lansat primul program de luptă cu timiditatea copiilor prin public speaking din România: Speaking Hero, un program bi-anual, care s-a bucurat de un mare succes. Ulterior, cursanții au optat să facă parte din Speaking Hero Club și să participe la competițiile organizate de școala noastră.

În prezent, am extins aria serviciilor noastre în toată țara, pentru categoriile de vârstă școlară 6-18 ani și am atras alături de noi alți profesioniști în domeniu. Ne continuăm tradiția și ne educăm elevii că, prin forța cuvintelor lor, pot transforma o lume întreagă. Reușim să

rafinăm abilitățile de comunicare ale tinerilor de azi – liderii de mâine, să le stimulăm plăcerea de a-și expune ideile în public și îi învățăm să capteze atenția și să-și învingă, în același timp, timiditatea. Descoperim, totodată, copiii talentați, care, sub îndrumarea noastră, își pot specula atuurile către nivelul următor de competențe în comunicare. Îi ajutăm în această călătorie cu profesionalism, experiență în public speaking locală și internațională și atenție față de nevoile individuale ale fiecărui copil sau adolescent.

Cursurile noastre urmează o programă adaptată grupei de vârstă și nivelului de dezvoltare cognitiv și emoțional al copiilor. Aceasta este compusă din jocuri, exerciții practice și de improvizație, menite să le dezvolte imaginația, să-i ajute să-și descopere curajul de a ieși în față, de a vorbi și de a-și exprima deschis ideile, pentru a comunica eficient. Totul are loc într-o atmosferă caldă, prietenoasă, unde elevii devin creatori de conținut și învață să dea feedback celorlalți. Toți profesorii școlii noastre sunt certificați și au urmat un program intensiv de training în public speaking dedicat copiilor, în cadrul Academiei Amalia Sterescu.

Ne-am implicat în activități de voluntariat pentru introducerea public speaking în școlile publice din România, am elaborat prima programă de public speaking pentru gimnazii și licee și am pregătit voluntar peste 100 de profesori din școli publice și din cadrul organizației Aspire for Teachers.

Cui ne adresăm?

Cui ne adresăm?

Public Speaking School este prima școală de pregătire și coaching în public speaking și carieră, înființată în România în anul 2013, de către Amalia Sterescu. Prin programele de instruire și coaching în public speaking răspundem nevoilor elevilor, diferențiat pe grupe de vârstă: 6-9 ani, 9-14 ani și 14–18 ani. Ne adresăm, în același timp, managementului și profesorilor din școlile private din România, dornici să implementeze programe de inițiere în public speaking pentru elevii și profesorii lor.

2013
anul înființării Public Speaking School
Inspire

Amalia Sterescu – Fondator Public Speaking School

Amalia Sterescu este Leadership Consultant, Personal Branding Strategist, Public Speaking Coach, Autor, cu peste 22 de ani de experiență profesională, activând atât în mediul corporate, cât și ca antreprenor.

În 2012, Amalia Sterescu și-a început călătoria antreprenorială înființând Outsourcing Advisors, primul portal al comunității de outsourcing din România. În efortul său de a educa liderii locali și tânăra generație, Amalia a fondat în 2013 Public Speaking School. În 2015 a lansat propria misiune de a introduce public speaking ca studiu opțional în școlile publice din România. Drept rezultat al implicării sale ca voluntar, 100 de profesori din școli au fost instruiți în public speaking, într-un efort de a sensibiliza comunitatea locală față de importanța comunicării în viața elevilor, viitorii profesioniști. În anul 2018, Amalia pune bazele BrandingYOU, prima agenție de branding personal din Europa de Est, cu scopul de a-i ghida pe profesioniști, de a-i antrena în evoluția lor, în business și nu numai.

Amalia investește constant în pregătirea sa ca speaker, urmând cursurile unora dintre cele mai mari nume din domeniu, precum John Evans, John Thompson, Dr. Richard Bandler sau Paul McKenna în public speaking, persuasiune, aplicabilitate NLP în public speaking, limbaj non-verbal și alte elemente importante în livrarea unui speech.

În egală măsură, Amalia Sterescu este un speaker activ pe scena evenimentelor locale și internaționale, autor al volumului ”Tango cu viața” (2015), dar și contributor la publicații precum Forbes, Unica, Republica.ro, Wearehr.ro ș.a. Atât ca mamă a trei copii, cât și ca educator certificat NNEB – UK, Amalia are o afinitate deosebită pentru comunicarea cu cei mici și cu adolescenții, iar lucrul cu aceștia, progresele pe care le fac, programele pe care le-a livrat în toți acești ani constituie o contribuție importantă la moștenirea sa profesională.

Alege un curs
+ 1200
de absolvenți ai cursurilor noastre
Trainerii Public Speaking School
Train
Amalia Sterescu (fondator)

Amalia Sterescu (fondator)

“Totul pornește de la faptul că atunci când te ridici în picioare, o faci pentru a fi mai bine auzit şi a fi mai bine văzut de toţi cei prezenţi. Fie că ţi-ai repetat bine discursul sau nu, acesta este momentul în care mulţi ar vrea să poată vorbi altcineva în locul tău. Când aceste trăiri intervin în rândul copiilor, presiunea este și mai puternică iar sentimentele pot deveni copleșitoare. Copii se confruntă cu asemenea situații la scoală, în grupul de prieteni sau în familie și, de cele mai multe ori, frica de a vorbi în public, de a expune ce au de spus, îi face să ramană la adăpost, într-un con de umbra, acest lucru fiind vizibil și peste ani, în dezvoltarea lor.  Cred cu tărie că în fiecare copil se află un talent nemărginit și că este nevoie de puțină atenție și tehnică pentru a-i face încrezători în forțele propria, forțe pe care toți le dețin. În cadrul Public Speaking School le explic copiilor că vorbitul în public se învață, că timiditatea se învinge, că poți excela dând forță cuvântului pentru a-ți exprima unicitatea și a aduce valoare în această lume, de mic! Sunt mamă și expert în public speaking. Lucrez cu oameni de business dar și cu copii iar satisfacțiile de la cursurile din cadrul Public Speaking School sunt infinite.”

Vezi profil
Adrian Leondraliu

Adrian Leondraliu

Încrederea în sine apare ca rezultat al expunerii, așa cum fac eu acum. Simpla ta prezență în fața unor oameni, cărora le împărtășești din viața ta, chiar este cheia spre încrederea în sine. Vorbesc din experiență, nu din cărți și autori celebri. Am fost un copil timid, care știa lecția, dar căruia ii era teamă și rușine să o prezinte în fața clasei. Acum, la 29 de ani, îmi plac mulțimile. Am exersat cu ele până mi-am învins această teamă.

În ultimii10 ani mi-am concentrat atenția în domeniul educației în cadrul Centrului de Proiecte Educaționale și Sportive București, unde se pune accent pe educația non-formală în rândul copiilor și adolescenților, interacționând cu peste 10.000 de copii anual în cadrul acestor proiecte. Sunt licențiat în Științele Comunicării, am absolvit cursurile de Public Speaking ale Amaliei Sterescu și un curs Train of Trainers la Institutul Român de Training. Va felicit, dragi părinți! Vă admir și vă sunt recunoscător ca investiți în copiii voștri! Iar eu sunt bucuros că pot contribui la încrederea în sine a copilului dumneavoastră. Din experiență, nu din cărți.

Tordai Mihály

Tordai Mihály

Mihály este student în cadrul Academiei de Studii Economice București și are o experiență de 5 ani de dezbateri academice și public speaking. Mihály s-a remarcat atât pe scena națională, cât și pe cea internațională, câștigând 14 titluri consecutive de “Best Speaker “, 9 competiții naționale și internaționale, a reprezentat România în cadrul Campionatului Mondial de Public Speaking IPSC din Londra și a câștigat 3 concursuri de public speaking în țară. Experiența sa acoperă și sfera pedagogică. Mihály este de 3 ani trainer oficial al clubului “Saint George Debate Club“ și “Tandem Debate Club“, fiind invitat în calitate de trainer la mai multe licee din țară.

Dacă-l întrebi, Mihály îți va spune că oratoria și public speakingul reprezintă diferența dintre un angajat model și un lider model, adevărații lideri fiind cei ce învață să-i convingă, să-i apere și să-i conducă pe cei din jur. Vocea pe care public speakingul ți-o dă a făcut un copil timid, de clasa a 8-a, dintr-un oraș mic de care aproape nimeni nu a auzit, să înfrângă cei mai buni vorbitori din țări precum Canada, China, SUA sau Anglia.

Cursanții noștri
Ce spun
În lumea în care trăim, este din ce în ce mai multă nevoie de vorbitul în public, dar noi, copii, ne izolăm tot mai mult în jocurile noastre pe calculator și atunci când trebuie să prezentăm ceva la școală sau pe o scenă, ne blocăm. Eu una așa pățeam, dar acest curs m-a ajutat enorm. Am câștigat premii pentru că am prezentat frumos, ceea ce înainte să fac cursul nu aș fi reușit, și acum, când doamna ne dă o temă de prezentat în fața clasei, eu sunt prima care vrea să iasă. Amalia m-a ajutat mult, și a făcut acest curs un loc de relaxare distractiv unde te duci cu drag ca să înveti lucruri noi și folositoare.”

Delia Ficleanu (12 ani)

”Pe mine m-a ajutat programul de public speaking nu numai pentru a nu mai avea emoții când vorbesc în public dar și în viața mea de zi cu zi. De exemplu pentru că sunt elevă mă ajută în pregătirea și prezentarea cu succes a proiectelor”.

Sabina Ionescu (11 ani)

”Pe mine cursul de public speaking m-a ajutat să vorbesc mai bine în fața  colegilor, să nu mai am emoții când intru pe scenă și-mi susțin prezentarea, să gesticulez și să interacționez mai bine cu publicul.”

Tudor Bahaciu (11 ani)

”Clubul de public speaking m-a ajutat nu numai să vorbesc în fața clasei sau să prezint un proiect dar și în modul în care interacționez cu colegii. De când am facut prima sesiune de public speaking sunt mult mai deschis cu copii chiar si cu profesorii.”

Daniel Racanelu (10 ani)

Calendar Cursuri Public Speaking School
2020