Despre noi

Trimitem timiditatea la colț!

Misiunea noastră

Misiunea noastră

Misiunea noastră este de a educa fiecare elev că public speaking se învață, că timiditatea se învinge, că poți excela dând forță cuvântului tău pentru a-ți exprima unicitatea și a aduce valoare în această lume, încă de la vârste fragede.

Speak

Cine suntem

Demarată ca un proiect de pregătire a profesioniștilor din toate domeniile,  în public speaking, Public Speaking School a instruit peste 2000 de absolvenți din România, Germania și Statele Unite ale Americii. În 2017 am lansat primul program de luptă cu timiditatea copiilor prin public speaking din România: Speaking Hero, un program care s-a bucurat de un mare succes. Ulterior, cursanții au optat să facă parte din Speaking Hero Club și să participe la competițiile organizate de școala noastră.

În prezent, am extins aria serviciilor noastre în toată țara (online), pentru categoriile de vârstă școlară 6-18 ani și am atras alături de noi alți profesioniști în domeniu cu expunere constantă la public speaking. Ne continuăm tradiția și ne educăm elevii că, prin forța cuvintelor lor, pot transforma o lume întreagă. Programele Early Speakers (6-9 ani), Speaking Hero (9-12 ani), Advanced Public Speaking sau Lideri din viitor (:14 ani) livrate atât în limba română cât și în limba engleză sunt adaptate nevoilor și provocărilor fiecărei etape din viața elevilor!

Reușim să rafinăm abilitățile de comunicare ale tinerilor de azi – liderii de mâine, să le stimulăm plăcerea de a-și expune ideile în public și îi învățăm să capteze atenția și să-și învingă, în același timp, timiditatea. Descoperim, totodată, copiii talentați, care, sub îndrumarea noastră, își pot specula atuurile către nivelul următor de competențe în comunicare. Îi ajutăm în această călătorie cu profesionalism, experiență în public speaking locală și internațională și atenție față de nevoile individuale ale fiecărui copil sau adolescent.

Cursurile noastre urmează o programă adaptată grupei de vârstă și nivelului de dezvoltare cognitiv și emoțional al copiilor. Aceasta este compusă din jocuri, exerciții practice și de improvizație, menite să le dezvolte imaginația, să-i ajute să-și descopere curajul de a ieși în față, de a vorbi și de a-și exprima deschis ideile, pentru a comunica eficient. Totul are loc într-o atmosferă caldă, prietenoasă, unde elevii devin creatori de conținut și învață să dea feedback celorlalți. Toți profesorii școlii noastre sunt certificați și au urmat un program intensiv de training în public speaking dedicat copiilor, în cadrul Academiei Amalia Sterescu.

Totodată ne-am implicat în activități de voluntariat pentru introducerea public speaking în școlile publice din România, am elaborat prima programă de public speaking pentru gimnazii și licee și am pregătit voluntar peste 100 de profesori din școli publice și din cadrul organizației ”Aspire for Teachers”. Participam activ în jurizarea diferitelor competiții de public speaking organizate de English Speaking Association sau Bright Speakers.

Cui ne adresăm?

Cui ne adresăm?

Public Speaking School este prima școală de pregătire și coaching în public speaking și carieră, înființată în România în anul 2013, de către Amalia Sterescu. Prin programele de instruire și coaching în public speaking răspundem nevoilor elevilor, diferențiat pe grupe de vârstă: 6-9 ani, 9-14 ani și 14–18 ani.

Ne adresăm, în același timp, managementului și profesorilor din școlile private din România, asociațiilor profesionale din Educație – dornice să implementeze programe de inițiere în public speaking pentru elevii, profesorii sau partenerii lor.

2013
anul înființării Public Speaking School
Inspire

Amalia Sterescu – Fondator Public Speaking School

Amalia Sterescu este Edupreneur Personal Branding Strategist ★ Public Speaking Coach ★ Autor.

Amalia Sterescu are 24 de ani de experiență profesională, activând atât în mediul corporate, dar și în cel antreprenorial. In mediul corporate a acumulat o experiență de 16 ani ca și leader, lucrând pentru companii cu amprentă globală precum Vodafone sau Oracle. Amalia s-a specializat în managementul echipelor de relații cu clienții, suport vânzări, telesales – ultimul său rol în lumea corporate fiind cel de Vice President Global Renewals Service Centers în Oracle, unde conducea un lanț de Centre Servicii Suport în România, India și China – un business de $2B.

Începând cu 2012, Amalia Sterescu și-a început călătoria sa antreprenorială înființând Outsourcing Advisors, primul portal al comunității de outsourcing din România.  În 2013 a fondat prima școala de public speaking din România – Public Speaking School.  Până în prezent peste 2000 de profesioniști dar și elevi au fost instruiți personal de Amalia Sterescu în public speaking, leadership sau personal branding. Începând cu 2018, ca și Personal Branding Strategist Certificat,  și-a extins aria serviciilor sale profesionale fondând BrandingYOU –  prima agenție de branding personal din Europa de Est.

Ca și coach specializat pe tranziții în carieră, leadership și personal branding a antrenat de-a lungul anilor profesioniști din middle și senior management, din diverse industrii, atât din mediul antreprenorial dar mai ales din corporate. S-a antrenat ca și coach la Coaching U – US și este certificată ca Executive Coach de către Center for Executive Coaching US. Deține de asemenea o certificare emisă de National Nursery Examination Board – UK în educația și psihologia copiilor.

Se implică activ ca speaker sau facilitator de webinarii pentru comunitatea de coaching internațională International Coaching Federation și Career Thoughts Leaders US. În egală măsură, Amalia Sterescu este un speaker activ pe scena evenimentelor locale, în România.

Amalia Sterescu investește constant în pregătirea sa ca speaker, urmând cursurile unora dintre cele mai mari nume din domeniu, precum John Evans, John Thompson, Dr. Richard Bandler sau Paul McKenna în public speaking, persuasiune, aplicabilitate NLP în public speaking, limbaj non-verbal și alte elemente importante în livrarea unui speech.

Autor al volumului ”Tango cu viața” (2015), dar și contributor la publicații precum Forbes, Unica, Republica.ro, Wearehr.ro ș.a. – a creat peste 650 de articole pe blogul său personal.

Atât ca mamă a trei copii, cât și ca educator certificat NNEB – UK, Amalia are o afinitate deosebită pentru comunicarea cu cei mici și cu adolescenții, iar lucrul cu aceștia, progresele pe care le fac, programele pe care le-a livrat în toți acești ani constituie o contribuție importantă la moștenirea sa profesională.

Alege un curs
+ 1200
de absolvenți ai cursurilor noastre
Trainerii Public Speaking School
Train
Amalia Sterescu (fondator)

Amalia Sterescu (fondator)

“Totul pornește de la faptul că atunci când te ridici în picioare, o faci pentru a fi mai bine auzit şi a fi mai bine văzut de toţi cei prezenţi. Fie că ţi-ai repetat bine discursul sau nu, acesta este momentul în care mulţi ar vrea să poată vorbi altcineva în locul tău. Când aceste trăiri sunt experiementate de elevi, presiunea este și mai puternică iar sentimentele pot deveni copleșitoare. Copiii se confruntă cu asemenea situații la scoală, în grupul de prieteni sau în familie și, de cele mai multe ori, frica de a vorbi în public, de a expune ce au de spus, îi face să ramană la adăpost, într-un con de umbra, acest lucru fiind vizibil și peste ani, în dezvoltarea lor.  

Cred cu tărie că în fiecare copil se află un talent nemărginit și că este nevoie de puțină atenție și tehnică pentru a-i face încrezători în forțele propria, forțe pe care toți le dețin. În cadrul Public Speaking School le explicăm copiilor că vorbitul în public se învață, că timiditatea se învinge, că poți excela dând forță cuvântului pentru a-ți exprima unicitatea și a aduce valoare în această lume, de mic! Sunt mamă și expert în public speaking. Lucrez cu oameni de business dar și cu copii iar satisfacțiile de la cursurile din cadrul Public Speaking School sunt infinite.”

Vezi profil
Adrian Leondraliu

Adrian Leondraliu

Încrederea în sine apare ca rezultat al expunerii, așa cum fac eu acum. Simpla ta prezență în fața unor oameni, cărora le împărtășești din viața ta, chiar este cheia spre încrederea în sine. Vorbesc din experiență, nu din cărți și autori celebri. Am fost un copil timid, care știa lecția, dar căruia ii era teamă și rușine să o prezinte în fața clasei. Acum, la 29 de ani, îmi plac mulțimile. Am exersat cu ele până mi-am învins această teamă.

În ultimii10 ani mi-am concentrat atenția în domeniul educației în cadrul Centrului de Proiecte Educaționale și Sportive București, unde se pune accent pe educația non-formală în rândul copiilor și adolescenților, interacționând cu peste 10.000 de copii anual în cadrul acestor proiecte. Sunt licențiat în Științele Comunicării, am absolvit cursurile de Public Speaking ale Amaliei Sterescu și un curs Train of Trainers la Institutul Român de Training. Va felicit, dragi părinți! Vă admir și vă sunt recunoscător ca investiți în copiii voștri! Iar eu sunt bucuros că pot contribui la încrederea în sine a copilului dumneavoastră. Din experiență, nu din cărți.

Roxana Stăneci

Roxana Stăneci

Am fost copilul cu 10 pe linie aproape toți anii de școală dar m-am ferit mereu de competiție pentru că acolo, pe lângă ceilalți participanți, te lupți, în primul rând, cu tine: să te expui, să devii vulnerabil, să fii criticat.

Așă că m-am adăpostit în studiu. Am făcut asta până târziu în liceu, când o profesoară dragă mie a observat în mine o fărâmă de talent și m-a îndrumat spre dezbaterile academice. Așa a apărut la olimpiada națională „Tinerii dezbat” cel mai bun vorbitor de la categoria începători, care, în clasamentul comun al punctajelor, a depășit chiar și debaterii care participau în acel an la categoria avansați.

După acea reușită, am fost nevoită să imi canalizez eforturile spre admiterea mea la Faculatea de Drept a Universității din București, așa că am continuat să navighez „sub radar”, departe de competițiile mari, dar cochetând cu niște concursuri mai mărunte de dezbateri. Acum, eforturile mele merg spre a-i ajuta și pe alți copii timizi să descopere că au o voce care merită auzită. Am urmat un curs pentru instructori de dezbateri si cursuri de public speaking cu Amalia Sterescu iar acum mă bucur să împărtășesc din cunoștințele mele  ca instructor la Public Speaking School.

Poate că public speaking ca profesie e ceva foarte puțini din participanții la acest curs vor urma pe viitor, dar public speaking ca abilitate reprezintă o unealtă extrem de valoroasă pentru absolut fiecare tânăr, indiferent unde îl va purta viața! Pe mine continuă să ma ajute zi de zi!

Mihai Huială

Mihai Huială

Entuziast și încrezător, Mihai are o experientă în dezbateri academice și argumentare de peste 8 ani. Oratoria a reprezentat unul din pilonii cei mai importanți în dezvoltarea sa și, acum, dorește să întoarcă acest dar comunității tinere. Pasiunea sa pentru dezbateri este foarte greu de exprimat în cuvinte, așa că vă așteptăm la cursurile sale pentru a experimenta stilul său si pasiunea pentru argumentare!

 

Cursanții noștri
Ce spun
În lumea în care trăim, este din ce în ce mai multă nevoie de vorbitul în public, dar noi, copii, ne izolăm tot mai mult în jocurile noastre pe calculator și atunci când trebuie să prezentăm ceva la școală sau pe o scenă, ne blocăm. Eu una așa pățeam, dar acest curs m-a ajutat enorm. Am câștigat premii pentru că am prezentat frumos, ceea ce înainte să fac cursul nu aș fi reușit, și acum, când doamna ne dă o temă de prezentat în fața clasei, eu sunt prima care vrea să iasă. Amalia m-a ajutat mult, și a făcut acest curs un loc de relaxare distractiv unde te duci cu drag ca să înveti lucruri noi și folositoare.”

Delia Ficleanu (12 ani)

”Pe mine m-a ajutat programul de public speaking nu numai pentru a nu mai avea emoții când vorbesc în public dar și în viața mea de zi cu zi. De exemplu pentru că sunt elevă mă ajută în pregătirea și prezentarea cu succes a proiectelor”.

Sabina Ionescu (11 ani)

”Pe mine cursul de public speaking m-a ajutat să vorbesc mai bine în fața  colegilor, să nu mai am emoții când intru pe scenă și-mi susțin prezentarea, să gesticulez și să interacționez mai bine cu publicul.”

Tudor Bahaciu (11 ani)

”Clubul de public speaking m-a ajutat nu numai să vorbesc în fața clasei sau să prezint un proiect dar și în modul în care interacționez cu colegii. De când am facut prima sesiune de public speaking sunt mult mai deschis cu copii chiar si cu profesorii.”

Daniel Racanelu (10 ani)

Calendar Cursuri Public Speaking School
2024