Cum luptăm cu timiditatea copiilor noștri?

Frica de public speaking nu este destinată doar adulților, ci această teamă se manifestă încă din copilărie, iar dacă părintele nu caută soluții potrivite în a-l ajuta pe copil să o depășească, teama de azi a micuțului se va transforma în oroarea de mai târziu a adultului de a vorbi în public. 

Te afli în postura părintelui care are un copil ce a început să meargă la şcoală, însă constați că a ta comoară este ținută pe loc de timiditate în a-și exprima ideile confortabil și a lua parte la conversații în clasă? Ai căutat constant metode prin care să îl ajuți pentru a lupta cu timiditatea, însă nimic nu a funcționat?

Îți prezentăm câteva exerciții practice, pe care le poți încerca cu copilul tău. 

     1. Implică-ți copilul în decizii minore

Oferă-i încrederea ta copilului tău în micile decizii din viața sa. De la a-l întreba ce tricou să poarte astăzi, până la alegerea cerealelor favorite, implică-l în experiența de a verbaliza aceste lucruri, deoarece acești pași micuți îl pot conduce la sporirea încrederii în propria persoană. 

     2. Creează o audiență acasă

Poate copilul tău are propriul rol în serbarea de la final de an, sau pur și simplu trebuie să prezinte un proiect în fața colegilor, încearcă să creezi o audiență cu care să se simtă confortabil. Membrii ai familiei, dar și vecini de treabă, care îl vor încuraja pe copil cu feedback pozitiv îl va ajuta să își sporească încrederea în abilitățile sale. Dacă va ajunge să se simtă confortabil cu această audiență, ușor ușor se va obișnui și cu audiențe mai mari pe care nu le cunoaște. 

     3. Încurajează-l să adreseze întrebări

Data viitoare când faci cumpărăturile alături de copilul tău, încurajează-l pe el să vorbească cu vânzătorul. Creează contexte confortabile pentru copil de a pune întrebări și de a se simți apreciat și încurajat să vorbească. 

     4. Înscrie-ți copilul la Speaking Hero 

Un program practic și motivant de educație în public speaking pentru copii dezvoltat de Public Speaking School, creat din dorința de a-i ajuta să-și descopere curajul de a ieși în față, de a vorbi și de a-și exprima deschis ideile, de a comunica eficient. Ne propunem astfel prin public speaking să punem timiditatea la colt și sa oferim copiilor ceva mai multă expunere prin exerciții practice și jocuri menite să îi ajute să își depășească nesiguranța. Programul va fi facilitat în premieră de Amalia Sterescu wwww.amaliasterescu.ro

Pe 30 martie demarăm prima serie, destinată copiilor între 8-12 ani. Înscrie-ți și tu copilul aici

Articol scris de Cătălina Ciobanu

Cătălina Ciobanu a absolvit Facultatea de Comunicare și Relații Publice-SNSPA și este  Manager Public Speaking School. Pasionată de personal branding și leadership, se află mereu în căutarea experiențelor care să o dezvolte. Scrie din pasiune cu pasiune pe www.catalinaciobanu.ro și acceptă fiecare provocare ca pe o oportunitate.

 

 

 

 

Calendar Cursuri Public Speaking School
2024