Cum poți deveni mai bun în public speaking

Cu toții ne dorim să fim mai buni, mai competenți, mai excelenți în ceea ce facem. Cum putem deveni mai buni când vine vorba de public speaking? Îți prezentăm câteva idei simple:

 1.     Setează-ți ce vrei să obții

E foarte important să ai claritate în ceea ce privește discursul tău: despre ce vei vorbi și ce anume vrei să obții în urma discursului tău. Dorești să comunici un produs/serviciu nou, sau poate doar să informezi publicul în privința unei anumite chestiuni?

2.     Adaptează-ți mesajul

Nu uita să îți adaptezi mesajul publicul căruia i te adresezi. Este un public tehnic sau mai degrabă compus din oameni creativi ai agențiilor de publicitate, un bord de conducere sau vei vorbi studenților? 

3.     Practică

De câte ori am ignorat acest pas din cauza faptului că ne apucăm pe ultima sută să ne structurăm discursului și nu ne mai rămâne timp pentru practică? Exercițiul repetării ne ajută să căpătăm încredere în lucrurile pe care le vom spune, livrând mesajul cu claritate. 

4.     Lucrează la prezentare 

Acum că știi care îți este scopul discursului și ceea ce vei comunica, e timpul să te apuci de prezentare. Un suport vizual te poate ajuta să îți comunici mai ușor ideile. Citește mai multe despre cum poți să creezi o prezentare de impact aici

5.     Repetiția finală

Acum că ai termin și prezentarea, e nevoie de o repetiție finală, în care să corelezi ce vei vorbi cu prezentarea creată. 

6.     Învață din feedback

Analizează-ți prestația pe scenă și cere feedback celor apropiați care au fost în sală. Ce a mers bine și ce nu a mers așa cum ți-ai propus? Reflecția personală și feedbackul te vor ajuta să fii mai bun data viitoare. 

Noi îți urăm succes pe marile scene ale lumii!

Articol scris de Cătălina Ciobanu

Cătălina Ciobanu a absolvit Facultatea de Comunicare și Relații Publice-SNSPA și este  Manager Public Speaking School. Pasionată de personal branding și leadership, se află mereu în căutarea experiențelor care să o dezvolte. Scrie din pasiune cu pasiune pe www.catalinaciobanu.ro și acceptă fiecare provocare ca pe o oportunitate.

Calendar Cursuri Public Speaking School
2024