Public Speaking cu Amalia Sterescu

„€œMă numesc Irina”, am spus cu o voce şovăielnică. De fapt, nu mă aşteptam să fie nevoie să vorbesc, deloc! Eu mă descurc bine să vorbesc în public, atunci când vorbesc. Adică, mai niciodată. Vorbesc mult şi bine în publicul meu, dar, în publicul altora, păi… mă abţin!

Am ajuns la Public Speaking la invitația Amaliei Sterescu, pe care îmi doream sincer s-o cunosc în persoană și să asist la un curs de-al ei. 

Am ajuns la curs cu inima deschisă, fără să am așteptări într-un sens sau altul. Eram mai degrabă curioasă. M-a întâmpinat o persoană caldă, preietenoasa, extrem de naturală: Amalia.

Trebuie să recunosc că, având în vedere că eram acolo să ajut, nu mă aşteptam să fie nevoie să vorbesc efectiv. Venisem să ascult, să asist, să asimilez. Când mi-am auzit numele şi am văzut o cameră de oameni care şi-au îndreptat privirile asupra mea, m-am pierdut puţin. Recunosc că am bălmăjit ceva nesemnificativ despre mine şi m-am retras în cochilia mea de melc.

Pe parcursul zilei însă, am devenit atât de captivată de training, încât pe alocuri am şi uitat că mai aveam şi alte lucruri de făcut în cadrul cursului, respectiv să ajut la scrierea diplomelor, etc.

Sunt genul de om cinic, în continuă căutare de răspunsuri, de nou şi de abordări cât mai progresiste. Am participat la multe traininguri de-a lungul carierei mele de avocat şi corporatist, însă, la ce s-a petrecut la Public Speaking cu Amalia Sterescu, chiar nu mă aşteptăm. Lăsând la o parte faptul că am plecat dintr-o singură zi de training cu multe instrumente cu aplicabilitate practică, lăsând la o parte faptul că am rămas plăcut impresionată de naturaleţea cu care Amalia captivează chiar şi cel mai pretenţios public, lăsând la o parte faptul că până la finele zilei am reuşit să ies din cochilie de bună voie, să mă exprim în faţă publicului coerent şi cu mai multă încredere decât în general, lăsând la o parte că am cunoscut oameni plăcuţi care m-au făcut să mă simt în largul meu, cel mai mult aş vrea să vă transmit emoţia cu care am plecat eu din aceast training de Public Speaking: „€œPot să vorbesc în public, vreau să vorbesc în public! Până la urmă, nu e chiar aşa de greu să vorbesc în public!”

 _________________________________________________

970308_10151852338247845_1363345449_nSunt Irina Pădurariu și îmi plac provocările. Am trăit în două țări cu două culturi diferite: România și Israel. Am absolvit Dreptul în România și am practicat avocatura timp de 7 ani.
În viața profesională apar provocări noi constant, iar actualul job mă determină să evoluez și să trec peste provocări diferite în fiecare zi. Între timp mi-am asumat cea mai mare provocare: aceea de a fi mamă și soție. Dar cel mai important lucru despre mine e că iubesc oamenii, viața, natura și cred că putem învăța să trăim mai frumos!

Calendar Cursuri Public Speaking School
2024