„Public Speaking este, până la urmă, despre iubirea față de oameni!”

 

Public Speaking School și-a definit misiunea de a ajuta și îndruma toate persoanele care își doresc să învețe ce înseamnă să vorbești în public, iar Alexandra Coravu ne-a demonstrat că public speaking este pasiunea ei.

 

Pasiunea pentru vorbitul în public am descoperit-o în liceu, în cadrul unui curs de dezbateri. Atunci am înțeles că am abilități pentru public speaking și tot de atunci am continuat să mă perfecționez. Am participat la mai multe concursuri, inclusiv de discursuri. Am luat locul al doilea la competiția Best Young Speakers, în facultate și am mers la cursuri de dezbateri. În acest moment, prezint știri la radio. Și am constatat că emoția mea este mai mare în fața unui microfon, comparativ cu momentele în care îi pot vedea pe cei cărora le vorbesc. Asta pentru că atunci când îi privesc pe cei cărora le vorbesc, le pot simți propria emoție și le pot transmite mesajul meu cu toată ființa mea. Pentru mine, a vorbi în public nu este despre mine, ci despre cei cărora mă adresez. Și vreau să învăț să mă adresez lor și mai bine decât o pot face acum.

De aceea, consider că am nevoie de cursul pe care îl oferiți. În plus, îmi doresc să intru în contact cu oamenii pasionați de domeniu, pentru că mi-ar plăcea să mă implic în activități cu și despre public speaking. Inițiativa dumneavoastră de a promova cursuri de public speaking în școli mă inspiră și îmi doresc să vă cunosc și să facem lucruri împreună, dacă se poate.

Mai mult decât atât, în acest moment urmez un curs de formare în coaching și îmi doresc, pe viitor, să fac coaching cu grupuri. Iar pentru asta vreau să știu să comunic cât mai eficient și mai clar cu publicul meu.

Sunt o tânără de 24 de ani, cu o mare pasiune pentru vorbitul în public și regret că nu am mai participat la cursuri și competiții care implică această abilitate, în ultima vreme. Participarea la cursul dumneavoastră ar fi ca un nou început pentru mine. Ar fi oportunitatea de a relua legătura cu un domeniu în legătură cu care simt că mă potrivesc foarte bine, un domeniu pe care îmi doresc să îl promovez.

Vorbitul în public, pentru mine, înseamnă să dăruiești: din experiența ta, sentimentele și gândurile tale. Înseamnă să te faci una cu publicul tău și, de ce nu, să inspiri: siguranță, încredere, empatie. Vorbitul în public este o abilitate care necesită studiu continuu. Tocmai de aceea sunt de părere că mereu este loc de un curs în plus, de noi învățăminte, de la oameni cu mai multă experiență în domeniu. Sunt tânără, consider că am potențial, dar știu că mai am multe de învățat și sunt dispusă să mă perfecționez. De aceea îmi doresc unul din locurile gratuite de la cursul dumneavoastră și consider că sunt o candidată potrivită.

Să fii tu când vorbești în public nu este un lucru ușor, de aceea se și spune că prinicipala teamă a oamenilor, chiar mai mare decât moartea, este vorbitul în public. Recunosc că eu nu am această teamă sau, dacă o am, este mică. Pentru că eu iubesc vorbitul în public. Iubesc public speaking pentru că, așa cum spuneam, este despre cei cărora te adresezi… iar eu iubesc oamenii. Suntem atât de diverși și avem atâtea de învățat unii de la alții, doar că trebuie să avem curaj să ne exprimăm. Iar cursurile despre public speaking îți oferă acest curaj. Nu cred că am nevoie de curaj, dar cred că am nevoie de mai multă experiență și de mai multe tehnici, astfel încât să devin foarte bună în domeniu. Bineînțeles, emoția nu dispare niciodată atunci când vorbești în public, dar nici nu ar fi bine. Pentru că emoția te face autentic. Este nevoie doar să înveți să transformi emoția astfel încât să o folosești în avantajul tău și în sens pozitiv.

Așadar, merit un loc la cursul dumneavoastră pentru că:

Nu știu dacă background-ul meu este util în cazul de față, dar poate ar trebui să știți că am absolvit o școală de televiziune, precum și facultatea de științe politice. La un moment dat visam să devin purtător de cuvânt sau chiar politician. M-am răzgândit în privința carierei politice, dar viața m-a îndreptat în continuare către domenii care implică abilitatea de a fi un bun orator. Oricum, în viața de zi cu zi, dacă am învăța cu toții să ne exprimăm mai clar și nu ne-am mai teme de exprimarea gândurilor și a sentimentelor, poate că am trăi într-o lume mai bună.

Asta cred că poate face public speaking-ul din noi. Din oricine dispus să învețe și să își depășească fricile și limitele. Eu sunt un astfel de om: vreau să învăț, să mă perfecționez, să mă auto-depășesc. Și vreau să învăț de la cei mai buni ca mine.

Din punctul meu de vedere, cursul dumenavoastră nu îmi oferă doar oportunitatea de a învăța mai multe despre vorbitul în public, ci îmi dă șansa să fac networking și poate să ajung să fac parte dintr-o rețea de oameni care înțeleg importanța vorbitului în public la fel ca și mine.

Îmi doresc, așadar, să ne cunoaștem și să împărtășim din experiențele noastre. Nu pentru că am pretenția că am o experiență vastă în domeniu, ci pentru că sunt de părere că niciodată nu strică un om pasionat în plus, indiferent de vârstă. Pentru că vorbitul în public este despre oameni, indiferent de vârstă, gen, pasiuni sau diferențe de opinie.

Pentru că vorbitul în public este despre împărtășire, fie că vorbim despre gânduri, sentimente, experiență. Pentru că public speaking este, mai ales, despre EMOȚIE. Despre AUTENTICITATE.

Pentru că oamenii sunt, în esența lor, autentici, dar nu au curajul să o arate. Iar prin cursuri de public speaking putem învăța să ne arătăm așa cum suntem noi. Din iubire pentru noi și pentru cei cu care intrăm în contact zi de zi. Pentru că public speaking înseamnă mai mult decât a te adresa unui public. Înseamnă a te conecta cu el, a face parte din el, a te identifica cu el.

Pentru că public speaking este, până la urmă, despre iubirea față de oameni!

În speranța că v-am convins să îmi acordați un loc la cursul dumneavoastră, semnez acest eseu cu respect și cu drag și vă garantez că sunt eu sută la sută în aceste cuvinte!

Calendar Cursuri Public Speaking School
2024