„Suntem datori să inspirăm semenii prin ceea ce facem, ceea ce suntem ca oameni”

 

Unul dintre eseurile pe care le-am publicat deja îi aparținea lui Adrian Timofticiuc care ne spunea că își dorește să câștige un loc și pentru fratele lui, în eventualitatea în care acesta din urmă nu trimitea eseul. Noi ne bucurăm că fratele lui Adrian, Sorin Timofticiuc, a prins curaj să trimită eseul și ne-a arătat că știe ce înseamnă să muncești pentru ceea ce îți dorești, că evoluția înseamnă efort.

 

În viață am învățat să mă diferențiez, să ofer mai mult, să surprind plăcut; așa că, pe lângă cerința, concursului voi publica pe wall-ul meu facebook motivele pentru care merit să primesc un loc la curs.

De ce merit eu să particip la cursul de Mastering Public Speaking ?

– Deoarece cred în puterea exemplului, în evoluție și că suntem datori să inspirăm semenii prin ceea ce facem, prin ceea ce suntem ca oameni.
Deocamdată postez pe facebook provocările prin care am trecut și trec, provocări care m-au adus de la a vinde din ușă în usșă ca angajat până la a cumpăra marfă din depozit și a vinde pe cont propriu.
Provocări prin care am trecut de la manipulant marfă într-o multinațională până la agent logistică în respectiva multinațională.
Provocări prin care am trecut de la o sută și ceva de kg la nouăzeci.
Provocări care m-au adus de la Vaslui la București în condițiile în care nu sunt angajat.
Atât timp cât vreau și muncesc pentru a obține mai mult în viață, nu am să mă mulțumesc doar să împărtășesc pe facebook ideile mele, ci voi dori, prin puterea exemplului, să inspir mai multă lume iar acest lucru voi putea să îl fac în cadrul unui discurs.
Când ascult speakerii la diferite evenimente îmi dau seama că nu-s cu nimic mai presus decât mine, doar au mai multe ore muncite în direcția visului lor și au împachetat informația pentru a capta atenția publicului.
Dacă mi-am stabilit ca obiectiv să țin discursuri, o acțiune necesară este să învăț de la cei mai buni și un prim pas ar fi să particip la cursul Mastering Public Speaking.

– Pentru a face o pauză, a-mi încărca bateriile.
La un astfel de eveniment nu numai informațiile sunt valoroase sau networking-ul cu oameni de calitate, ci și energia cu care pleci.
Când muncești la proiectele tale, 24 de ore nu sunt de ajuns, iar o „pauză” prin care să-ți încarci bateriile, să cunoști oameni de calitate și să asimilezi informații e binevenită.   

– Pentru că eu cred că toate lucrurile în viață se întâmplă cu un scop; cum spunea Steve Jobs: „Ar fi fost imposibil să unesc aceste puncte din viața mea înainte. Doar uitându-te în urmă poți uni punctele.”
Acum nu știu de ce am aflat de acest concurs, dar viitorul îmi va confirma că nu am aflat degeaba.

– Și nu în ultimul rând, doresc să particip la acest curs pentru că am acționat și am trimis acest eseu.
Degeaba particip la diferite conferințe motivaționale, dacă acum când apare oportunitatea aleg să fac un pas înapoi. Nu am să spun „am să trimit altă dată”, voi ieși din zona din confort și voi trimite eseul acum.

Calendar Cursuri Public Speaking School
2024