Tehnici de storytelling în public speaking

Suntem fascinați de povești, iubim eroii, iar o poveste bună are grijă mereu să ne capteze interesul. Cum putem integra storytellingul când suntem pe scenă? Îți prezentăm 3 tehnici cu ajutorul cărora poți construi povești fascinante pentru publicul tău: 

1.     Călătoria eroului

Structura este simplă: eroul este chemat să își părăsească casa pornind într-o călătorie dificilă. Pleacă dintr-un spațiu familiar, spre un loc necunoscut, plin de provocări. După depășirea anumitor obstacole, se întoarce 

Folosind structura aceasta, poți comunica audienței mesajul tău personal, arătând cum ai învățat lucruri noi prin asumarea anumitor riscuri. 

2.     Conversia ideilor

Reprezintă o structură de discurs care poate fi folosită pentru a arăta nașterea unei mișcări, demonstrând cum mai multe povești complementare au ajuns la o concluzie puternică. Poți folosi acest tip de structură pentru a ilustra cum mai multe gândiri diferite au lucrat pentru o idee comună.

3.     Structura petală

Această structură îți permite să organizezi multiple povești în jurul unui concept central și poate fi folositoare atunci când ai mai multe povești fără conexiune între ele, însă care sunt legate de același mesaj pe care vrei să îl comunici. Petalele se pot suprapune, pe măsură ce o poveste o prezintă pe următoarea, dar fiecare trebuie să fie o narațiune completă în sine. Arătând publicului cum sunt legate toate aceste povestiri cheie, lași sala să simtă adevărata importanță și greutate a mesajului tău.

Discursul tău, indiferent de subiect, poate fi adus la viață dacă găsești structura potrivită de a-ți spune povestea. 

 

Articol scris de Cătălina Ciobanu

Cătălina Ciobanu a absolvit Facultatea de Comunicare și Relații Publice-SNSPA și este  Manager Public Speaking School. Pasionată de personal branding și leadership, se află mereu în căutarea experiențelor care să o dezvolte. Scrie din pasiune cu pasiune pe www.catalinaciobanu.ro și acceptă fiecare provocare ca pe o oportunitate.

Calendar Cursuri Public Speaking School
2024