„Vreau să fiu o VOCE în mulțime!”

 

Magdalena Miu caută permanent noi provocări, iar cursul Mastering Public Speaking reprezintă pentru ea o nouă provoare și oportunitate de a dezvolta noi competențe. Ne propunem să îi îndeplinim așteptările, iar cursul Mastering Public Speaking să fie o reală experiență de învățare.

 

Vreau să particip la cursul Mastering Public Speaking deoarece sunt o persoană activă, optimistă, comunicativă și îmi doresc întotdeauna să desfășor activități care să contribuie la succesul meu profesional, dar și la dezvoltarea mea personală. Sunt în permanență în căutarea unor preocupări care îmi lansează provocări și îmi pun la încercare abilitățile mele, dar și cunoștințele pe care le-am acumulat în cadrul anilor de studiu, în activitatea mea profesională dar și atunci când am participat la cursuri, conferințe sau training­uri care mi-au atras interesul.

Performanța și succesul au fost și sunt cuvintele care mi-au marcat și încă îmi marchează activitatea profesională și nu numai. În timpul facultății am acordat o atenție deosebită studiului, iar acest lucru a adus cu sine burse de merit, burse de excelență și de asemenea un loc la buget la programul de master „Advanced Techniques for Information Processing”, cu predare în limba engleză. De asemenea, m-­am implicat și în proiecte extracurriculare, activitate care mi-­a permis să îmi pun în aplicare cunoștințele dobândite la facultate, dar care a contribuit și la conturarea abilităților mele de lider.

Lumea IT­-ului este cunoscută ca fiind una exclusiv masculină. Eu însă consider că acesta este doar un clişeu, iar limitarea este dată doar de teama de a reuşi. Sunt de părere că atunci când îţi doreşti să obţii rezultate, prejudecăţile nu îşi au locul, iar șansele de afirmare sunt egale, depinde doar cât de mult îți dai silința. Însă, uneori, noi fetele trebuie să muncim mult mai mult ca să fim luate în serios și să luăm un loc la masa deciziilor din cadrul unei companii.

În ceea ce mă privește, trebuie să recunosc că în liceu nu aș fi crezut vreodată că o să ajung programator, deși eram la un profil de Matematică-­Informatică intensiv, deci „never say never”. Deși am fost pasionată de matematică, olimpiadele de Limba și Literatura Română, dar și de Limba Franceză m-­au atras mai mult, iar acum îmi dau seama că și aceste experiențe au contribuit la dezvoltarea mea, iar plăcerea de a scrie s-­a concretizat prin intermediul blogului de programare Android pe care îl am în prezent.

Anul 3 de facultate a venit și cu posibilitatea de a realiza un stagiu de practică pe testare, la o firmă de software din Pitești. Experiența de tester m-­a influențat în alegerea temei pentru licență, și anume „Testarea și verificarea sistemelor de programe”, iar cunoștințele dobândite mi-­au fost de ajutor în activitatea mea de după stagiu, și anume în poziția de ASP .NET developer. Lumea web m-­a încântat, însă parcă lipsea ceva. Acel ceva a fost reprezentat de o provocare, mai precis posibilitatea de a dezvolta aplicații pentru platforme mobile, mai întâi pentru Android, după care și iOS. Acest lucru pe lângă faptul că face parte din fișa postului a devenit una dintre preocupările mele de bază. Investesc timp în participarea la seminarii și conferințe pe această temă, studiez în detaliu ultimele apariții și în același timp îmi face mare plăcere să împărtășesc și altora cunoștințele mele, fapt pentru care am creat un blog (​https://magdabadita.wordpress.com/​).

Blogul meu este dedicat celor care doresc sa studieze platformele mobile, dar și celor interesați de ultimele noutăți din domeniu. Tutorialele prezentate sunt organizate astfel încât oricine să fie capabil să le înțeleagă și să le pună în aplicare. Am elaborat o organizare buttom­up, în sensul că am început cu instalarea mediului vizual de programare, după care dificultatea tutorialelor crește treptat.

Pe lângă activitatea desfășurată în alcătuirea blogului, am mai publicat tutoriale și pe site-­ul comunității românești de Android (​http://www.androider.ro/​), dar și pe un alt website de specialitate(​http://www.e­learn.ro/​). Mai nou sunt încântată de posibilitatea de a prezenta mici părți din munca mea în cadrul comunității GDG București (​http://bucuresti.gdgs.ro/​). Atunci când inevitabil apar probleme sau provocări deviza mea este „Orice se poate, trebuie doar să vreau!”. Am învătat că aproape nimic nu funcționează de la prima încercare. Doar pentru că ceea ce fac acum pare să nu meargă, nu înseamnă că nu va merge niciodată. Înseamnă doar că nu funcționează în felul în care am încercat eu. Întotdeauna văd problemele ca pe niște oportunități așa că depinde doar de mine să obțin „cadoul” pe care fiecare dificultate îl ascunde.

Sunt o fană a discursurilor motivaționale ale lui Steve Jobs, dar și a istorisirilor lui Sheryl Sandberg despre dificultatea de a fi femeie într­-o lume corporativă a bărbaților. Admir oamenii capabili să susțină un discurs cu uşurinţă, intuitiv și fără niciun obstacol și îmi doresc să fiu și eu ca ei sau măcar să tind spre astfel de abilități.

În prezent sunt angajată full­time, la aceeași firmă din anul 3 de facultate. Am o experiență de 5 ani ca dezvoltator de aplicații software și consider că a sosit momentul pentru o schimbare. Îmi doresc foarte mult să cresc ierarhic în cadrul companiei în care lucrez și sunt convinsă că participarea la acest eveniment mă va ajuta să fiu mai sigură pe mine și să inspir mai multă încredere și prezență de spirit. Consider că aceste lucruri sunt esențiale pentru un lider sau un manager. Cu siguranță ar fi un pas foarte important în a crește și cred că șefii mei ar aprecia interesul meu pentru acest domeniu. Promovare mea ar însemna să fiu prima fată din companie într­-o poziție de leader și îmi doresc acest lucru cu ardoare.

De asemenea, consider că implicarea mea în această activitate îmi va aduce, pe lângă foarte multe cunoștințe în domeniul public speaking și posibilitatea să interacționez cu oameni care împărtășesc aceeași dorință permanentă de a învăța, de a inventa soluții noi, de a se reinventa pe ei înșiși și de a motiva și inspira pe cei din jurul lor. Ceea ce te definește ca individ, în mod natural, te îndrumă și în viața profesională, sunt foarte sigură de acest lucru, iar felul în care îți exprimi gândurile, ideile și cunoștințele reprezintă un filtru pentru cel sau cei care te ascultă. Vreau să fiu o voce în mulțime!

În activitatea mea am aflat că algoritmii și noțiunile de programare pot fi învățate, dar și că flerul, încrederea în forţele proprii, perseverenţa, atenţia la detalii și intuiția au un rol foarte important, iar noi fetele de intuiție dispunem din plin. Îmi doresc foarte mult ca aceste calități și determinarea mea să mă recomande pentru a câștiga unul dintre cele două locuri gratuite la cursul Mastering Public Speaking de pe 21 februarie. Aștept cu nerăbdare decizia.

Calendar Cursuri Public Speaking School
2024